De Beste WordPress Tools, Thema’s & Plugins

Geen kleine lettertjes:
Veel van onderstaande links zijn affiliate links. Dat betekent dat ik —zonder extra kosten voor jou— soms een kleine commissie ontvang, wanneer je via deze link iets aanschaft. Alles wat ik aanbeveel gebruik ik naar volle tevredenheid zelf en heb ik uitvoerig getest. Ik kan je beloven dat ik niets aanbeveel domweg voor de commissie. Maar je bent uiteraard geheel vrij om de links niet te gebruiken. Mocht je dat wel doen, alvast hartelijk bedankt!

De Beste WordPress Hosting

Hosting is de fundering van je website. Het onzichtbare gedeelte waarvan de rest afhankelijk is.

Veel problemen met trage, slecht te bereiken websites liggen komen dan ook voort uit (meestal goedkope) slechte hosting.

Wat goede WordPress hosting voor JOUW site is, hangt grotendeels af van het doel, type, de fase en het rendement van de site.

(Voor een uitgebreide uitleg over WordPress hosting, waar op te letten en de verschillen tussen goedkope en dure hosting – lees dit artikel over de beste WordPress hosting.)

Op basis daarvan heb ik de volgende aanbevelingen voor je:

Cloud86 v.a. €1,95 per maand [goed]

Fantastisch voor kleine, beginnende sites en hobby projecten. LiteSpeed hosting met (telefonische) Nederlandse support.

Het is mij nog niet gelukt om een betere prijs-kwaliteit verhouding te vinden in de ‘budget’ categorie!


Cloudways VULTR HF v.a. $13,- (~€11) per maand [beter]

Mijn favoriete hosting voor groeiende websites en webwinkels met zwaardere plugins en/of dynamische content.

Mogelijk nadeel is de Engelstalige support.


ServeBolt v.a. €99,- per maand [best]

Als je opzoek bent naar de beste prestaties, ook onder zware druk van veel gelijktijdige bezoekers.

En als je daarbij ook één van de beste, professionele (technische) support teams wil die je alles uit handen neemt, is het lastig om aan ServeBolt te tippen.

De Beste WordPress Thema’s

Er zijn gigantisch veel WordPress themes verkrijgbaar. Helaas is het merendeel daarvan slecht onderhouden, slecht geprogrammeerd, zwaar en/of lastig in gebruik.

De écht goede WordPress thema’s zijn op twee of drie handen te tellen.

De crème de la crème zijn, wat mij betreft:

Blocksy (Pro)Freemium

Flexibel, modern, gebruiksvriendelijk, nagenoeg elke functie die je kan wensen – en alsnog rete snel vanwege de geoptimaliseerde code.

Blocksy is nog een jong thema, maar tóch al hard op weg om één van de populairste te worden. Ook deze site draait op Blocksy!


Kadence (Premium)Freemium

Het Kadence thema heeft grotendeels dezelfde opzet als Blocksy en is daarom ook super prettig in gebruik.

Voordelen van Kadence zijn de grote bibliotheek aan starter templates en een uitstekende integratie met hun eigen (ook bijzonder goede) Kadence Blocks plugin, plus de rest van de ‘Kadence Suite’.

Email Marketing

FluentCRM (Pro)

FluentCRM is wat mij betreft één van de meest interessante ontwikkelingen in WordPress land. (Mijn Fluent CRM review)

Nee, het is niet de eerste plugin die email marketing en automation functionaliteit rechtstreeks binnen WordPress brengt. Maar wat mij betreft wel (met afstand) de meest veelbelovende.

Hoewel deze email marketing plugin absoluut nog in de beginfase zit en af en toe nog kampt met de nodige groeipijnen, kan het voor velen al prima voldoen als vervanging voor MailChimp en binnenkort wellicht zelfs voor geavanceerdere platformen als ActiveCampaign, Drip en ConvertKit.

Marketing & Conversie

Thrive Suite

Aanpasbaar thema, pagina bouwer, landingspagina’s, splittesten, opt-in en popup formulieren, quizes, schaarste/aftel campagnes, online cursussen. Wat wil je nog meer?

De Thrive Suite bevat een hoop handige tools om je te helpen je WordPress site te verbeteren en bedrijf te groeien.

Perfect in elk opzicht? Dat niet. Rete goed? Absoluut.

Rank Math (Pro) Freemium

Met recht een Zwitsers zakmes onder de WordPress SEO plugins.

Een fantastische plugin voor zowel beginners als gevorderden. Rank Math heeft alles wat je graag wil dat je SEO plugin heeft én meer.

Lees ook mijn Rank Math review.

Automation

Dit zijn plugins die andere WordPress plugins en software met elkaar verbinden en ze samen kan laten werken om automatisch taken te verrichten op basis van “als dit, dan dat”. Zonder dat je technische kennis nodig hebt of een techneut hoeft in te huren.

AutomatorWPFreemium

De Zapier voor WordPress.

Een super slimme plugin die je helpt geavanceerde handelingen uit te voeren tussen twee of meerdere plugins of op acties die mensen uitvoeren op je website.


WP Fusion

Het voornaamste doel van WP Fusion is om de verschillende WordPress plugins die je gebruikt te verbinden met je externe Email Marketing / CRM platform. En om op basis van tags en dergelijke bijvoorbeeld content af te schermen op je website.

WP Fusion is een fantastische tool om gerichte marketing en website ervaringen te creëren op basis van automatiseringen in je verbonden CRM.